КАТАЛОГ
UARU
КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Закрыть

Готуємося до весни

Готуємося до весни

Зима скоро закінчується, і на шляху до весняно-літнього сезону настає пора обслуговування автомобіля, який справно служив Вам всю зиму.

Необхідні заходи:

Миття та чищення кузова

Навесні з'являється особлива, унікальна операція - очищення від покладів зимових реагентів, які при низькій температурі повітря накопичувалися в самих крихітних куточках і закутках автомобіля, а навесні з приходом тепла вся ця хімія, «прокидаючись», вимагає собі «їжі» у вигляді кузова вашого авто. Щоб уникнути цього потрібно не тільки прибрати бруд, змити сіль, але і як слід просушити автомобіль і в якості фінішної операції експерти рекомендують «покрити воском» всі зовнішні елементи кузова.

Акумулятор

Певної уваги навесні також вимагає і акумулятор. Взимку йому доводилося працювати в суворих екстремальних умовах: важкий пуск, велике навантаження від фар і грубки. Для цього, щоб батарея прослужила довго і надійно, треба перевірити її заряд. Нехтувати цими нескладними процедурами не варто. У теплу пору двигун легко запуститься і від розрядженого на 75% акумулятора, а ось термін експлуатації в такому стані джерела струму значно менше.

Мотор і електрика

З приходом тепла необхідно перевірити і якщо в цьому є потреба замінити свічки. Перевірити або замінити масло, фахівці стверджують, що масло краще міняти не по пробігу, а за часом: як мінімум два рази на рік. З настанням тепла Уважний візуальний огляд двигуна обов'язковий. А 115-градусні перепади температур (від -20 в ранкові години до +95 в робочому режимі) призводять до зносу еластичних елементів двигуна. Пластикові та гумові деталі втрачають свої властивості: гума сохне і тріскається, пластик лопається, а це загрожує виходом двигуна з ладу і дорогим ремонтом.

Рідина

Незалежно від сезонів і умов експлуатації необхідно регулярно (не рідше 1 разу на місяць) перевіряти рівень всіх рідин: масла в двигуні, коробці передач, рульовій рейці, гальмівної рідини, антифризу і тосола. При виявленні нестачі, долити, причому бажано саме ту рідину, тієї ж марки і кольору, з тими ж характеристиками, що і була залита раніше. При зміні кольору і консистенції охолоджуючої рідини - її необхідно повністю змінити, попередньо промивши систему спеціальними присадками.

Паливо

Взимку вітчизняне паливо відрізняється ще більшою забрудненістю, ніж в літній період. Правильно було б щовесни промивати паливний бак автомобіля і весь паливопровід, але, тому що ця процедура займає багато часу і дорого коштує, потрібно хоча б замінити паливний фільтр.

Підвіска

При підготовці автомобіля до весняно-літнього сезону діагностика ходової частини повинна бути обов'язковою. Непогано після жахливого стану зимових доріг провести перевірку рульових тяг, сайлент-блоків, шарнірів підвіски і шрусов, при необхідності замініть їх. Щоб уникнути дорогого ремонту, пов'язаного із заміною вузла, необхідно перевірити всі пильовики і замінити пошкоджені. Та ж ситуація відбувається з гальмівними шлангами. Якщо пошкоджений Гальмівний шланг вчасно не замінити, це може стати причиною трагедії. Обов'язково підрегулювати "розвал-сходження".

Кондиціонер

Кондиціонери, встановлені в автомобілях, теж вимагають сезонного обслуговування. Як правило, воно полягає в заміні фільтрів, заправці і регулюванню кондиціонера. Заміна фільтрів важлива не тільки для того, щоб не залишитися в спеку без охолодження, але і також для очищення повітря.

Інші статті

Зворотній дзвінок