КАТАЛОГ
UARU
КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Закрыть

Навіщо робити заміну моторної оливи?

Навіщо робити заміну моторної оливи?

Моторне масло - навіщо міняти і чим може загрожувати недбалість до заміни?

Масло моторне - це масло, яке використовується в двигунах внутрішнього згоряння для зменшення тертя між деталями. Їх можна розділити на три типи: літні, зимові, всесезонні. А за складом на: синтетичні, мінеральні, напівсинтетичні.

У 1873 році Джон Елліс запатентував перший в світі моторне масло. У перших ДВС використовували рицинової, кастровое і рослинні масла, але вони швидко засмічували двигуни смолистими відкладеннями і нагаром. У підсумку головне місце зайняло мінеральне масло, яке проводилося з нафти за допомогою дистиляції.

На наступному етапі, в олії почали додавати присадки, які запобігають забруднення, що містяться в олії, випадання в осад. Надалі почали з'являтися більш багатофункціональні присадки, які замінювали в свою чергу кілька звичайних.

Перший досвід використання синтетичного масла був в Німеччині в роки Другої світової війни на військовій техніці та авіації. А в 1971 році MOTUL представив на ринку повністю синтетичне Century 300V.

Отже, повернемося до питання, навіщо потрібно міняти моторне масло?

Безліч автолюбителів думають що міняти потрібно під час ТО або з приходом літа або зими, деяким підказує лампочка на приладовій панелі. А як же насправді?

Двигун - дуже важлива частина автомобіля і термін його експлуатації залежить від зносу деталей. Автомобільні бренди надають технічну інформацію і регламент заміни моторного масла. Як правило, нинішні синтетичні масла потрібно міняти раз на 10000 - 15000 км, а напівсинтетичні - 6000 - 8000 км.

Але, деякі умови сприяють що б робити заміну частіше:

  • Експлуатація автомобіля в високому швидкісному режимі,
  • Використання низькоякісного палива,
  • При важких кліматичних умовах,
  • При частому перевищенні вантажопідйомності.
  • Всі ці умови скорочують інтервал заміни масла як мінімум в два рази.

А проблем при недбалості своєчасної заміни може бути багато. Таких, як знос деталей двигуна, поворот шатунних вкладишів, знос деталей турбокомпресора. А коштувати ремонту в цьому випадку дуже недешева.Моторное масло

У підсумку можна сказати що, піклуватися про свій автомобіль потрібно завжди і не варто на цьому економити, інакше можна потрапити на кругленьку суму.

У нашому інтернет-магазині Ви можете підібрати масла на будь-який автомобіль. А якщо з'явилися сумніви, можете зв'язатися з нашими менеджерами і отримати відповіді на питання, що цікавлять. А ціни Вас приємно здивують!

Інші статті

Зворотній дзвінок