КАТАЛОГ
UARU
КАТАЛОГ ТОВАРІВ
Закрыть

Перевірка дискових гальм-до уваги всіх, хто планує тривалі подорожі взимку!

Перевірка дискових гальм-до уваги всіх, хто планує тривалі подорожі взимку!

Перевіряти дискові гальма слід кожні 10000 км пробігу. Але не зайвим дана процедура буде і при плануванні тривалої поїздки. Безсумнівно, це необхідно зробити відразу ж, якщо ви помітили наступні зміни в поведінці свого автомобіля:

  •  "Б'є" кермо або педаль гальма під час різкого гальмування - є сильна вібрація на рульовому колесі і / або педаль гальма (важливо не плутати з «вібрацією» при спрацьовуванні ABS).
  • Машину "веде" вліво або вправо або "кидає в занос".
  • При натисканні на педаль гальма виникають сторонні звуки (скрегіт, скрип).
  • Знижений рівень гальмівної рідини.

Перевірити гальма можна самостійно, але з огляду на сезонне зниження температури і підвищені вимоги до безпеки, знову - таки, враховуючи зимову негоду, краще довірити цей процес професіоналам на автосервісі, де є спеціальний стенд діагностики гальмівної системи і кваліфікований персонал.

Якщо ж Ви все - таки вирішили перевірити гальма свого автомобіля самостійно, строго дотримуйтесь процедури:
Помийте машину (обов'язково в теплому приміщенні!) І дайте час дискам висохнути. Підніміть автомобіль домкратом і зніміть колесо.

  • Огляньте диск на предмет зносу. Якщо неозброєним оком видно, що диск зношений нерівномірно або сильно, то такі диски рекомендується замінити. Якщо ж ступінь зносу незначна і більш - менш рівномірна, продовжуйте перевірку.
  • Перевірте, наскільки якісно закріплений супорт - якщо він не гарячий, обережно покачайте його щодо болтів кріплення. При перевірці люфт відчуватися не повинен.
  • Огляньте гальмівні колодки - якщо вони здадуться вам значно тонше, ніж нові, то потрібна заміна гальмівних колодок.

Пам'ятайте - заощадивши час і гроші на перевірці гальмівної системи до від'їзду у відпустку, ви ризикуєте зіпсувати відпустку не тільки собі, але і своїм близьким.

Інші статті

Зворотній дзвінок